вторник, 17 юни 2014 г.

За PRът и блогърстването със стил


Няма да направя поредния впечатляващ материал за модното събитие La T D Style, организирано от фешън блога Style Inspiratrice. Няма да ви разкажа и за прекрасните дизайнерски тениски, които видях там, вдъхновени от темата за френския „Живот в розово”. И изобщо няма да ви кажа колко красиво беше декорирано всичко по време на събитието, изцяло в хармония с настроението – пристъпваш прага на галерията „Иван Асен” 22 и се пренасяш мигновено на някоя от малките арт улички около Нотр Дам.
Ще ви разкажа обаче за най-впечатляващата дама на събитието и негов ключов инициатор – PR специалистът и блогър Ванина Ханджийска, която за пореден път ме вдъхнови да напиша два реда за това колко е важно да познаваш смисъла от модерната комуникация, особено когато си отдаден и професионално на нея.
Ванина е енергична и креативна. Освен, че е автор на триезичен и изключително интелигентно списван фешън блог, в реалния живот тя е PR специалист с повече от осем години опит в сфертата на комуникациите, като голяма част от професионалния й път е свързан не с модния, а с финансовия сектор. В момента тя се занимава с вътрешните комуникации и PR  дейностите на една от големите застрахователни компании на българския пазар. 
И понеже не искам да разводнявам с много текст, ето как самата тя намери връзката за себе си между PR и блогването, с което се надявам да вдъхновим онези от вас, които още не са започнали да пишат блог, а се „канят” отдавна, най-после да седнат и да го направят. С чисто изследователска цел, ако не с друга ;)

Защо реши да стенеш блогър?
В.Х.: Случи се много спонтанно и непланирано. Всъщност, винаги съм обичала модата и съм се възхищавала на дизайнерите, които успяват да придадат форма на своето въображение и да ни накарат да мечтаем. От години следя това изкуство и една сутрин се събудих с идеята, че мога да направя блог, в който да споделя този интерес. След това нещата започнаха да се подреждат и всички натрупани знания, интереси, контакти и идеи, свързани с модата, придобиха конкретна форма и очертания.

Какво ти дава блогърстването?
В.Х.: Дава ми свобода за изява и изразяване, мотивира ме да отида още по-далеч, да видя нови неща, да потърся нови хора и идеи, които да покажа. Една от целите на Style inspiratrice е да покаже и по някакъв начин да допринесе за популяризирането на нови лица, нови места, оригинални подходи.

Как това да имаш собствен блог се отразява на професионалното ти отношение към новите медии?
В.Х.: Това са медии, които изискват почти непрестанно актуализиране на знанията и адаптиране на комуникационните подходи. Това, че имам собствен блог ми помага да разбирам по-добре тези медии, защото по някакъв начин живея в тях, да уча нови неща, да комуникирам по нов начин.
 


Menu(Do not Edit here)

Slider(Do not Edit Here!)